дом Новини От утре отпада забраната за движение по ул. „Странджа“, остава временно ограничение...

От утре отпада забраната за движение по ул. „Странджа“, остава временно ограничение на скоростта от 30 км./ч.

0
ДЯЛ

От утре, 18 юни, докато обектът бъде въведен в експлоатация от приемателна комисия, назначена от РДНСК-Разград, в участъка: ул. „Странджа“ – от входа за МПС на бензиностанция OMV до кръстовището ѝ с ул. „Янтра“ и ул. „Дунав“ – от кръстовището на ул. „Странджа“ до кръстовището ѝ с ул. „Тополница“ – остава временно ограничение на скоростта от 30 км./ч. Община Разград призовава водачите да спазват временното ограничение, което ще отпадне с приемането на обекта от приемателната комисия.

Припомняме, че ремонтът на 490 метра от ул. „Странджа“ започна в началото на месец май в изпълнение на договор между Община Разград и „Пътно строителство“АД, подписан след провеждане на обществена поръчка с предмет „Изменение на инвестиционен проект за реконструкция на ул. „Странджа“ и прилежащите ѝ кръстовища в гр. Разград“. Ремонтът е на стойност 382 000 лв., средствата са от бюджета на Община Разград.

Друга част от ул. „Странджа“ е обект на обществена поръчка, която се провежда в момента. Тя е на прогнозна стойност 1 583 333,33 лв. без ДДС и е за ремонт на 2400 м. от бул. „Априлско въстание“ – от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ и на още 400 м. от ул. „Странджа“ – от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“.