дом Кубрат ДПС даде старт на предизборната кампания и в Кубрат

ДПС даде старт на предизборната кампания и в Кубрат

0
ДЯЛ

Общинското ръководство и симпатизантите на Движението за права и свободи в град Кубрат днес дадоха старт на предизборната кампания за 46-я парламент на Република България. С химна „Мила Родино“ и песента „Моя страна“ на Емил Димитров председателят на политическата сила в общината Онур Зайкъров даде началото на кампанията. По думите на общинския председател, кампанията трябва да е честна, отговорна и открита, призовавайки, че правилата трябва да се спазват на 100%.

Общинското ръководство на партията посочи и пълната осемчлeнна кандидатдепутатска листа в 18-ти Разградски избиратен район. Неин водач отново е зам.-председателят на партията инж. Ахмед Ахмедов, второто място е отредено на инж. Ихсан Хаккъ. На трета позиция е поставена Хабибе Расим, която е юрисконсулт в община Лозница и председател на народно читалище „Делиорман 2014“ в Разград. Четвърти е зам.-кметът на община Завет арх. Денис Татар. На следващите четири места са също утвърдени лица на ДПС в региона: 5. Севим Рамаданова – зам.-кмет на община Самуил, 6. Едис Даудов – общински председател на младежкото ДПС в Кубрат, 7. Севгин Шукри – кмет на община Лозница и бивш областен председател на партията, Мехмед Салим – настоящ областен лидер на ДПС в Разградско.

Сред присъстващите на откриването бе и кметът на Кубрат Алкин Неби, който подкрепи безрезервно ръководството и симпатизантите на партията в лудогорския град. По време на срещата ръководството в Кубрат дебело подчерта, че единствената и обичана Родина за всички български граждани е Република България и призова да не се интерпретират погрешно изказванията на председателят на ДПС г-н Мустафа Карадайъ при неговото посещение в Република Турция. Симпатизантите на партията изразиха увереност, че победният номер в предизборната надпревара е № 7 и посочиха още, че усилията ще бъдат насочени главно в избирането на техните народни представители за рестарт на държавността.