дом Новини РИК-Разград си получи печата и ключа, започва работа от утре

  РИК-Разград си получи печата и ключа, започва работа от утре

  0
  ДЯЛ

  Областният управител на област Разград Иван Борисов връчи печата и ключа на Районната избирателна комисия и призова за усърдна работа за организиране на честни и демократични избори

  Днес, 21 май 2021 г., Областният управител Иван Борисов връчи печата на Районна избирателна комисия в Осемнадесети изборен район – Разградски (РИК – Разград) и ключа за помещението, в което ще работи комисията, на нейния председател Хубан Соколов /Коалиция „ГЕРБ –СДС“/. Съставът на РИК бе определен от Централната избирателна комисия с решение № 63-НС от 20 май 2021 г., след като представителите на политическите партии, участвали в консултациите, не стигнаха до споразумение.

  Г-н Борисов припомни, че основен приоритет в работата му е организирането и провеждането на нормални, честни, прозрачни и демократични избори в област Разград, при стриктно спазване на изборните правила. Той заяви, че познава добре спецификите на изборния процес в областта ни и лично е участвал в него. Областният управител апелира членовете на РИК да се заредят с енергия, воля и търпение и да изпълнят своите задължения професионално и почтено. Областният управител заяви, че членовете на РИК могат да разчитат на пълното съдействие от негова страна и от страна на Областна администрация Разград, за да бъдат обезпечени и да работят спокойно. Г-н Борисов постави за цел минимизиране на допусканите на минали избори нарушения, за да не остане в обществото съмнение за честността на вота.

  Според решението на ЦИК заместник-председатели на РИК – Разград са Силвия Великова (коалиция „БСП за България“) и Светлана Неделчева (ПП „Има такъв народ“).  Секретар е Нергин Хамдиев (ДПС). Членовете са: Ралица Костова-Цветанова, Айсел Хасанова и  Павлина Кившанова от Коалиция „ГЕРБ –СДС“, Любица Бочева от коалиция „БСП за България“, Албена Тодорова-Йорданова и Димитър Бобуранов от ПП „Има такъв народ“, Юмгюл Ахмедова от ДПС, Ивелина Игнатова от Демократична България и Иван Радушев от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

  РИК – Разград ще работи в стая 102 в сградата на Община Разград и ще влезе в правомощията си на 22.05.2021 г.