дом Новини ЦИК назначи Районната избирателна комисия в Разрад, вижте състава й

  ЦИК назначи Районната избирателна комисия в Разрад, вижте състава й

  0
  ДЯЛ

  ЦИК назначи Районна избирателна комисия в Осемнадесети изборен район – Разградски, в състав от 13 членове, след като на консултациите не бе постигнато съгласие между участниците по отношение на ръководството на РИК.

  ЦИК реши председател отново да е Хубан Евгениев Соколов от коалиция ГЕРБ-СДС, който бе начело на комисията на редовните избори за народни представители през април. Негови заместници са Силвия Наскова Великова от коалиция „БСП за България“ и Светлана Недялкова Неделчева от партия „Има такъв народ“. Секретар на комисията е Нергин Хюсеинов Хамдиев от партия ДПС. За членове на РИК бяха определени Ралица Костова – Цветанова, Павлина Кившанова и Айсел Хасанова от коалиция ГЕРБ-СДС, Албена Тодорова Тодорова-Йорданова и Димитър Тодоров Бобуранов – „Има такъв народ“, Любица Иванова Бочева – „БСП за България“ , Юмгюл Мухарем Ахмедова – ДПС, Ивелина Георгиева Игнатова – „Демократична България“ и Иван Радушев Иванов – „Изправи се! Мутри вън!“.

  Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 22 май, а печатите и ключът на помещението, в което ще работи комисията ще бъдат връчени официално от Областния управител Иван Борисов, утре от 10.00 часа.