дом Новини Тайбе Юсеин бе удостоена с „Почетния знак на президента“

  Тайбе Юсеин бе удостоена с „Почетния знак на президента“

  0
  ДЯЛ

  Една от най-изявените ни състезателки по борба – Тайбе Юсеин, беше удостоена от държавния глава Румен Радев с Почетния знак на президента по случай Деня на българския спорт.

  “Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме горди като  българи и години наред разнасят славата на родината ни по света,” заяви Радев. “Те вдъхват вяра, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да ги побеждаваме.

  Освен Юсеин бяха отличени легендарната Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев и боксьорът Кубрат Пулев.

  На церемонията присъства и селекционерът на националния отбор при жените Петър Касабов.

  “За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения не стигат, трябва голямо сърце и безпределна обич към България,” допълни Радев.

  Юсеин е напълно възстановена след претърпяната операция преди повече от половин година и се подготвя усилено за Олимпийските игри в Токио. Тайбе не крие амбициите си да извоюва медал в категория до 62 килограма в надпреварата в японската столица.

  Световната шампионка от Мъдрево е напълно възстановена след претърпяната операция преди повече от половин година и се подготвя усилено за Олимпийските игри в Токио.