дом Новини Ефективна, вместо оправдателна присъда за мъж, отправял закани за убийство пред магазин...

  Ефективна, вместо оправдателна присъда за мъж, отправял закани за убийство пред магазин в Русе

  0
  ДЯЛ

  Окръжен съд-Разград отмени оправдателната присъда на подсъдим за закани за убийство, като постанови „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, при първоначален строг режим, информират от пресслужбата на съда.

  Въззивната инстанция отмени присъдата на Районен съд-Русе, с която Бисер М. е бил признат за невиновен и оправдан по повдигнатите му обвинения за това, че на 01.11.2018 г. в Русе се заканил с убийство на двама мъже от Цар Калоян, и това заканване би могло да възбуди у тях основателен страх за осъществяването му.

   Скандалът между мъжете избухнал на публично място пред магазин в Русе. Подсъдимият отправял закани към двамата от Цар Калоян с думите „Ще ви убия“.

  Производството пред Окръжен съд бе образувано след постъпил протест на прокуратурата. Държавното обвинение настоя за нова осъдителна присъда.

  След анализ на всички доказателства, въззивната инстанция прецени, че подсъдимият е извършил деянието, за което е обвинен и присъди наказание шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

  Отделно от това наказание, съдът постанови подсъдимият Бисер М. да изтърпи и неизтърпяната част от наказанието, наложено му по частно наказателно дело на Районен съд-Русе в размер на една година, един месец и осемнадесет дни „лишаване от свобода“, за което е бил условно предсрочно освободен от изтърпяване, и в изпитателния срок на което е извършил деянието по настоящата присъда.

  Той ще трябва да заплати и направените разноски по съдебното и досъдебното производства, както и деловодни разноски  за възнаграждения на адвокатите на частните тъжители.

  Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

   

   

   

  Пресслужба Окръжен съд – Разград