дом Исперих Присъда и 5 000 лева глоба за исперихчанин, разпространявал марихуана и амфетамин

Присъда и 5 000 лева глоба за исперихчанин, разпространявал марихуана и амфетамин

0
ДЯЛ

Окръжен съд Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Разград, подсъдимия Васил В. от Исперих и неговия адвокат.

На 10.06.2019 г. в Исперих при провеждане на специализирана полицейска операция, управлявайки МПС, обвиняемият е спрян от служители на РУ на МВР. При личен обиск и последвало претърсване на помещения, ползвани от подсъдимият, са открити и иззети 88,1324 гр. марихуана и 17,08 гр. амфетамин на обща стойност 1041,19 лева.

Пред съда 39-годишният мъж заяви, че признава вината си, наясно е с последствията от споразумението, подписал го е доброволно и се отказва от по-нататъшно разглеждане на производството по общия ред.

Той е осъждан с три влезли в сила присъди, но е реабилитиран по право за първата и по съдебен ред за последните две осъждания.

Разградският окръжен съд прецени, че внесеното споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство прекратено.

Васил В. прие да изтърпи наказание 3 години „лишаване от свобода“, чието изпълнение да бъде отложено с изпитателен срок от 5 години и глоба в размер на 5 000 лева, информират от пресцентъра на правораздавателната институция.

Възпитателната работа по отношение на подсъдимият се възлага на РУ на МВР Исперих.

Постановеният съдебен акт е окончателен, не подлежи на въззивна проверка и има последиците на влязла в сила присъда.