дом Новини Нова стая „Общувай с мен” отвори врати в ОУ „Отец Паисий” –...

  Нова стая „Общувай с мен” отвори врати в ОУ „Отец Паисий” – гр. Разград

  0
  ДЯЛ

  Нова стая „Общувай с мен” отвори врати в ОУ „Отец Паисий” – гр. Разград. Откритата днес стая е част от инициативата „Бъди добър – подай ръка“, която учебното заведение осъществява съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Разград, съобщават от образователната институция. Целта на проекта е изграждането на училищна среда, лишена от насилие и вербална агресия. Така ще се подобри общуването между учениците в посока толерантност и доброта.

  Стаята „Общувай с мен” е място, където децата ще прекарват свободното си време в приятелски разговори, забавни игри, слушане на музика и четене на детска научна литература. Предвидена е възможност за провеждане на класови мероприятия и занятия. По този начин учениците ще се насърчават да запълват свободното си време с четене,игри и разговори в различна обстановка, да усъвършенстват уменията си за толерантно общуване, разбирателство и взаимопомощ.
  Гости на събитието са били Дияна Господинова и Иванка Бъчварова представители от общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.