дом Новини ДПС-Разград праща листа с 22 номинирани кандидати за депутати

  ДПС-Разград праща листа с 22 номинирани кандидати за депутати

  0
  ДЯЛ

  Листа от 22 кандидати за народни представители в 45-то Народно събрание ще бъде изпратена днес до Централното оперативно бюро на ДПС. Това стана ясно след провелия се вчера в областния град разширен партиен форум, на който са били представени протоколите на седемте общински съвета/щабове с направените от структурите на ДПС номинации за депутати от 18-ти Разградски многомандатен район за парламентарните избори на 4 април т.г.

  Съгласно Решение на ЦС на партията основният критерий, по който са подбрани те, е да бъдат избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма.

  На челна позиция в списъка са почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, както и председателя на партията Мустафа Карадайъ. В проекто-листата са също имената на досегашните депутати от Разградско Ахмед Ахмедов, който е и заместник председател на ДПС и Ихсан Хаккъ. В списъка с предложените за народни представители са още имената на д-р Нигяр Джафер – заместник-председател на 44-то Народно събрание, Рамадан Аталай, д-р Хасан Адемов, Емел Етем, Нихат Кабил и Делян Пеевски.

  Сред номинациите, по азбучен ред са: Айдън Велиев – директор на ЗФ „Зеледелие“, Алпер Абтулов – Областел председател на младежката структура на ДПС, арх. Денис Татар – заместник-кмет на Община Завет, Едис Даудов – Общински председател на Младежко ДПС в Кубрат, д-р Левент Апти – лекар в МБАЛ „Свети Иван Рилски“-гр. Разград и общински съветник в ОбС-Разград, Мехмед Салим – Областен председател на ДПС-Разград, Нуршен Мутиш – старши учител в Кубрат, адв. Нюсрет Салим – общински съветник в ОбС-Разград, Сали Мехмед – земеделски производител от Исперих , Севгин Шукри – кмет на Община Лозница, Севим Рамаданова – заместник кмет на Община Самуил и Хабибе Расим – председател на Читалище „Делиорман“ гр.Разград и юрисконсулт в Община Лозница.
  Оформеният в азбучен ред списък ще бъде предоставен на вниманието на централното ръководство на ДПС, което ще вземе последното решение и ще утвърди листа с осем имена, и съответно водача на листата. Финалната подредба се очаква да стане ясна към края на предстоящата седмица, а срокът за подаване на документи за регистрация в РИК на кандидатските листи е до 17.00 часа на 2 март 2021г.