дом Новини Празник на цифрите в Деня на Разград  в ОУ „Ив. С. Тургенев”

  Празник на цифрите в Деня на Разград  в ОУ „Ив. С. Тургенев”

  0
  ДЯЛ

  Два празника отпразнуваха на 28 януари   първолачетата на г-жа С. Маринова и г-жа К. Василева от ОУ „Ив. С. Тургенев” . Те изучиха числата до 10, научиха се да ги събират и изваждат, научиха интересни знания от областта на математиката, които демонстрираха по време на празника. Рецитираха стихчета за числата, драматизираха приказката на Асен Босев „Бабините сметки” и се състезаваха, съобщават от учебното заведение.

  Децата бяха разделени на два отбора: „Звезда” с капитан Вяра и „Ракета” с капитан Фуат. Капитаните на двата отбора не са избрани случайно – те са носители на сребърни медали от есенния кръг на международното състезание „Математика без  граници”. Всички решаваха задачи. Първокласниците демонстрираха завидни знания по математика, български език, а и не само. Двамата капитани участваха в оспорвана битка за подреждане на пъзел със символите на нашия град –Момина чешма и Часовниковата кула. Те работиха с програмата im-a-puzzle.com.

  Разказаха легендата за Момина чешма. Знаят и коя по височна в България е разградската часовникова кула. След оспорвана битка двата отбора завършиха с равен брой точки. За отличното представяне учениците от 1. А клас получиха награда от ръководтсвото на училището – футболна топка.

  Празникът завърши със сладка почерпка, осигурена от родителите, които пък имаха възможността да гледат и слушат  своите умничета в  образователната платформа Microsoft Teams.