дом Новини Поетесата Нурдан Чете представи своите две стихосбирки

  Поетесата Нурдан Чете представи своите две стихосбирки

  0
  ДЯЛ

  Вчера в стъклената зала на художествената галерия „Проф.Илия Петров“ в Разград поетесата Нурдан Чете представи своите две стихосбирки „Една капка вода” /написана на турски език/ и „Всичко в кълбо” /на български език/. Успоредно с презентацията на творбите, бе открита и изложбата на картини от художниците Теодор Даскалов и Орхан Исмаил, направили оформлението на двете стихосбирки. 

  Областният управител Гюнай Хюсмен направи лично дарение за каузата на разградската поетеса да помогне на родното си село Трескавец. „Познавам Нурдан отдавна. Тя е човек с положителна енергия, тази енергия просто изригва от нея, като вулкан. Аз съм очарован от това, което чух тази вечер. Не знаех за този неин талант и съм възхитен”, заяви областният управител.

  Нурдан Чете разказа каква е творческата история на нейните произведения. Тя призна, че чрез изразените в стиховете емоции намира път към мъдростта. Сподели, че вдъхновението идва при нея понякога на български език, друг път – на турски, но винаги носи със себе си естетически прозрения.
  Чете обяви, че средствата от продажбата на двете книги ще дари на сдружение „Трескавец 2020”, чиято цел е да подкрепя идеи и каузи за развитие на селото.