дом Новини Присъда за трима – отвлекли непълнолетно момиче

  Присъда за трима – отвлекли непълнолетно момиче

  0
  ДЯЛ

  Разградският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура-Разград, Гинка Х., Асан Х. и С. Х. от Русе и техните адвокати, с което тримата се признават за виновни в отвличането на момиче, ненавършило 18-годишна възраст.

  Процедурата бе приложена, след като те признаха вината си, а Разградският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.

  Страните по делото приеха за безспорно установено, че на 05.10.2020 г. в с. Беловец, обл. Разград, по ул. „Васил Левски“, в съучастие като съизвършители, тримата отвлекли момиче, което не е навършило 18 години.

  За извършеното престъпление Гинка Х. и Асан Х. приеха да изтърпят наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, чието изпълнение да бъде отложено с изпитателен срок от 5 години. Възпитателната работа с тях съдът възложи на началника на РУ на МВР Русе.

  Наказанието на непълнолетния С. Х. е 2 години „лишаване от свобода“, което съдът отложи с изпитателен срок от 3 години. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Русе ще организира полагането на възпитателни грижи спрямо него.

  Постановеният съдебен акт е окончателен, не подлежи на проверка от по-горна инстанция и има последиците на влязла в сила присъда.