дом Новини Големите ученици и студентите засега остават на онлайн обучение, само практиките ще...

  Големите ученици и студентите засега остават на онлайн обучение, само практиките ще са присъствени

  0
  ДЯЛ

  Засега онлайн уроците за учениците от 5-ти до 12-ти клас и студентите ще продължат до края на януари. Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности, които не могат да се проведат в електронна среда.

  Това бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов. В него участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

  Въз основа на направените анализи и проведени срещи министърът на здравеопазването предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити за учениците от 5 до 12 клас и на студентите във висшите училища, но обучението им в електронна среда да продължи до 31 януари.

  Ще бъде подготвен списък с точно посочените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено.

  Припомняме, че миналата седмица в класните стаи се върнаха само малките деца – от 1 до 4 клас. Тогава  образователният министър Красимир Вълчев съобщи, че е възможно от 18-ти януари присъствено отново да учат и по-големите, но днес стана ясно, че тепърва предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия на учениците от 5 до 12 клас.