дом Новини 8-годишно дете от Разград е сред призьорите в конкурса „С очите си...

  8-годишно дете от Разград е сред призьорите в конкурса „С очите си видях бедата“

  0
  ДЯЛ

  Приключи поредното издание на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Тази година до финалния етап достигнаха близо 300 творби на деца от цялата страна. Традиционно конкурсът е посветен на 5 декември, Международен ден на доброволеца.

  И тази година оценяването на рисунките бе извършено в три категории, всяка от които в три възрастови групи. Журито, съставено от представители на Националния дворец на децата, Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” – София и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, оцени творбите на младите художници.

  Сред наградените 27 рисунки се нареди и творбата на Евсун Юкселова, възпитаник на Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ЦРД-Разград.

  Предстои победителите да получат своите награди, изпратени по куриер.

  Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” се провежда за първи път през 2002 г. Четири години по-късно проявата прераства в международна и се реализира под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа. Конкурсът, обявен за добра практика, реализирана от страната ни, се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.