дом Новини Празнична украса и огромен Дядо Коледа вече радват десетки кубратчани

  Празнична украса и огромен Дядо Коледа вече радват десетки кубратчани

  0
  ДЯЛ

  Тази вечер в центъра на град Кубрат грейнаха коледните украси и светлинки на празничната елха в лудогорския град – съобщават от пресцентъра на Община Кубрат.

  Поради въведените ограничения и мерки срещу разпространението на COVID-19 празничната програма и весело тържество тази година бяха отбелязани скромно и единствено от служителите на Общинската администрация, както и от неколцина граждани. Въпреки това от местната управа поднесоха красива изненада за жителите и гостите на града. За първи път огромен Дядо Коледа помаха весело на минувачите от терасата на часовниковата кула на площад „Възраждане“.

  Белобрадият старец е с размери от 4.5 метра и днес той предизвика радостни усмивки и добро настроение сред жителите на града. Непосредствено близо до цветния надпис с името на града за децата бе на разположение за първи път и красивата шейна с елени на Дядо Коледа, а точно в 17:00 часа бяха запалени светлините на близо 12-метровото коледно дърво, което е разположено в близост до сградата на местната управа.

  „Уважаеми съграждани! 2020 година ще бъде запомнена с добро, но и със зло, защото тя ни донесе много трудно изпитание, каквато е ситуацията с коронавируса. По обичай днес трябваше да се веселим всички на този площад, каквато ни е традицията. Вярвам, че ще продължим да го правим и след тази пандемия, защо съм убеден, че заедно ще я победим. В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници искам да си пожелаем най-вече здраве, защото то е най-ценно в този живот. С пожелания за топлина и уют, за Вас и Вашите семейства!“, каза в обръщението си кубратският градоначалник Алкин Неби.

  Сред представителите на местната управа присъстваха също зам.-кметовете Мирослав Йорданов и Женифер Пойраз, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, завеждащият отдел „Просвета и култура“ към Общината Здравко Вутов и други. В навечерието на светлите празници Община Кубрат отправи на всички свои съграждани сърдечни пожелания за много здраве, любов и благоденствие. „Нека Новата 2021 година бъде успешно начало за едно по-добро бъдеще, благополучие и просперитет за нашата община!“, казват още в обръщението си от общинската информационна служба в Кубрат.