дом Новини Пет тона подаръци за деца и за възрастни в затруднено положение, пристигнаха...

  Пет тона подаръци за деца и за възрастни в затруднено положение, пристигнаха от Германия

  0
  ДЯЛ

  Заместник-кметът на Община Разград Руска Вътева поздрави председателя на сдружение „Одисея“ Силвия Вълева за реализацията на инициативата за организиране и разпределяне в партньорство с немската фондация „Света Филомена“ на дарения за Коледа за нуждаещи се хора в Разград.

  Днес за девета поредна година в сдружение „Одисея“ бяха получени общо 5 тона дарения от Германия. Те бяха разтоварени от служители в социалните услуги в Община Разград в склад, предоставен на сдружението от местната управа. Голяма част от даренията са закупени и опаковани от немски семейства коледни подаръци за деца. Подаръците са надписани с информация за това за дете на каква възраст и пол са предназначени, подготвени са от жители на немския град Ралбиц-Розентал, провинция Саксония. През следващите дни г-жа Вълева ще ги подреди според възрастта на децата. Част от подаръците са за потребителите на социални услуги за деца в община Разград и съседни общини от областта, както и за деца от детски градини, за които ръководствата на детските заведения преценят, че семействата им са в затруднено положение.

  Освен опакованите подаръци в ТИР-а, пристигнал от Германия, има и помощни средства за хора с увреждания, инвалидни колички, ролатори, тоалетни столове, памперси, постелъчен инвентар, хигиенни и дезинфекционни материали. Те ще бъдат разпределени между социалните услуги за възрастни в региона.
  Заместник-кметът Руска Вътева изрази благодарност от името на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев за добротворческите инициативи на сдружение „Одисея“, реализирани на територията на Община Разград и увери, че неправителствената организация може да разчита на партньорство и сътрудничество от страна на местната управа.