дом Новини Кметът Алкин Неби провери ремонта на пътя Русе – Кубрат

  Кметът Алкин Неби провери ремонта на пътя Русе – Кубрат

  0
  ДЯЛ


  Кметът на Община Кубрат Алкин Неби провери днес стартиралите ремонтни мероприятия на улица „Витоша“ в град Кубрат, съобщават от пресцентъра на Община Кубрат. След фрезоване по главната пътна артерия в лудогорския град вече е положен солиден пласт асфалт и бордюри от двете страни на платната, а за добре свършената работа кметът поздрави ремонтният екип лично.

  Заедно с кубратския градоначалник бяха също зам.-кметът Мирослав Йорданов и председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров. По отношение на качеството екипът увери, че компромис с него не може да се прави, а строително-ремонтните дейности се извършвали планово и целесъобразно, с оглед и на метеорологичната обстановка. Към момента асфалт се полага на едното платно, като предстои съвсем скоро цялостното асфалтиране на улицата да приключи и да бъдат положени плочки за пешеходците.

  Кметът разговаря също със живеещи в районна, които изказаха задоволство относно ценната придобивка. Хората споделиха, че от дълго време улицата започнала да се руши поради натоварения трафик, но вече се успокоили след пристигането на машините и техниката. Уличното платно е част от плановата рехабилитация на второкласната отсечка Русе – Кубрат, която вече се ремонтира изцяло и е с обща дължина от 47 ĸм.

  Cтoйнocттa нa пpoeĸтa e 45 млн. лв. и тpябвa дa бъдe зaвъpшeн зa 10 мeceцa. Πpoeĸтът пpeдвиждa изгpaждaнeтo нa нoвa ĸoнcтpyĸция нa мecтaтa c нeдocтaтъчнa нocимocпocoбнocт и пoлaгaнe нa нoвa acфaлтoбeтoнoвa нacтилĸa в цeлия yчacтъĸ