дом Новини Д-р Карагьозова влиза като доброволец в COVID-отделението на разградската болница

  Д-р Карагьозова влиза като доброволец в COVID-отделението на разградската болница

  0
  ДЯЛ

  Д-р Селиме Карагьозова е първият и засега единствен общопрактикуващ лекар, който се е отзовал на призива на МБАЛ „Свети Иван Рилски” – Разград и поема дежурства в ковид отделение, за да помага в лечението на хоспитализирани заразени с коронавирус.

  Д-р Карагьозова, която е сред най-уважаваните и авторитетни семейни лекари в областта и председател на регионалната структура на Съюза на общопрактикуващите лекари в България, е изявила желание да работи в Интензивното отделение, за да даде своя принос към все по-големия натиск върху болничната система, където ситуацията продължава да се усложнява заради заразен персонал и лавина от новопостъпващи пациенти.
  Да помагат на колегите си в ковид отделенията отиват и четири медицински сестри. Ралица Йорданова и Светломира Иванова от Хирургия, Румяна Петкова от Гастроентерология и Марина Дакова от Психиатрия ще бъдат пренасочени към Отделението по пневмология и фтизиатрия, където три сестри в момента обслужват и се грижат за тридесет ковид пациенти.

  Припомняме, че преди дни МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Разград призова и помоли всички лекари, фелдшери, медицински сестри и санитари от доболничната помощ, които имат сили да помогнат в усложнената ситуация с епидемията от коронавирус, да се отзоват с помощ, за да се обезпечи сменният режим в болничните ковид зони.
  Съветът на директорите на здравното заведение изказва своята признателност и благодарност към всички, които в тези тежки времена са избрали пътя на съпричастността за своя човешка и хуманна кауза. МБАЛ – Разград благодари и на добросъвестните граждани, които спазват дисциплина и вярват, че с общи усилия ще преминем през изпитанията на пандемията.