дом Новини Шестима водачи употребили алкохол, са установени за седмица в Разградско

  Шестима водачи употребили алкохол, са установени за седмица в Разградско

  0
  ДЯЛ

  345 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 19 до 25 октомври 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 430 фиша и 60 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

  Установени са шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на седем моторни превозни средства –в четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в останалите три – употреба на алкохол от страна на шофьорите.

  През изтеклата седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия с трима ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

  До 28 октомври включително продължава специализираната полицейска операция по безопасност на движението, насочена към шумните автомобили. Акцентът при акцията е върху изправността или липсата на шумозаглушително устройство или поставено шумоусилващо такова. Към 17 часа на 26 октомври са проверени 492 превозни средства и 647 лица. На територията на РУ-Исперих е установен автомобил с липсващо шумозаглушително устройство. Водачът е санкциониран с АУАН. Съставени са общо 30 акта и 125 фиша. Връчени са и 18 електронни фиша.