дом Новини 12 нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград от днес

  12 нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград от днес

  0
  ДЯЛ

  Първият случай е с жена на 57 години от град Лозница. Тя е потърсила медицинска помощ на 11.10.2020 г. и е приета за лечение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към същото лечебно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

  Вторият случай е с жена 46 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика . Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

  Третият случай е с жена на 55 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

  Четвъртият случай е с жена на 47 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Приета е за лечение в Инфекциозното отделение към МБАЛ „Медика“ в Русе на 12.10.2020 г.

  Петият случай е с мъж на 18 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

  Шестият случай е с жена на 37 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

  Седмият случай е с жена на 65 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Има придружаващо заболяване захарен диабет тип II.

  Осмият случай е с мъж на 27 години от град Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

  Деветият случай е с мъж на 24 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика . Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

  Десетият случай е с жена на 66 години от град Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Има придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето и артериална хипертония.

  Единадесетият случай е с мъж на 27 години от град Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

  Дванадесетият случай е с мъж на 40 години, който е с постоянна адресна регистрация в Разград, но живее в София. Заразяването е установено на 13.10.2020 г. Изследван е в СМДЛ „Рамус“ в столицата, уведомена е СРЗИ -София.