дом Новини Кметът на Исперих поздрави администрацията за Деня на българската община

  Кметът на Исперих поздрави администрацията за Деня на българската община

  0
  ДЯЛ

  Служителите от администрацията на Община Исперих бяха поздравени от кмета Белгин Шукри по случай Деня на българската община. Заедно с него на срещата в Заседателната зала присъстваха заместник-кметовете Аксел Кючюк и Ариф Ахмед, секретарят на Община Исперих Севим Адем и председателят на Общинския съвет Бейти Бекир.
  С призив за все по-активна работа в интерес на гражданите, с благодарност за усилията, които полагат при изпълнение на задачите си и с пожелание за здраве и професионални успехи се обърна Белгин Шукри към своя екип.

  Денят на българската община се отбелязва от 1998 г. по предложение на делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините, според които трябва да се създаде традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България. Избират датата 12 октомври, защото на този ден през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.