дом Новини Нови десет потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград от...

  Нови десет потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград от вчера

  0
  ДЯЛ

  Нови десет потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 05.10.2020 г. Сред тях има бебе на 9 месеца от с. Самуил. Шест от заболелите са от областния център Разград. По един случай е регистриран в с. Киченица, община Разград, с. Китанчево, община Исперих и общинския център Кубрат.
  Бебето от с. Самуил е прието за лечение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ на 03.10.2020 г. Настанено е в изолатора на отделението по педиатрия. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Бебето е приведено в Инфекциозното отделение. Няма данни за придружаващи заболявания.
  Единият заболял в Разград е мъж на 58 години. Потърсил е медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ на 04.10.2020 г. Настанен е в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Заболелият не е съобщил за придружаващи заболявания.
  Вторият случай в областния център е с жена на 60 години. Тя е потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ на 04.10.2020 г. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Жената е с придружаващи заболявания артериална хипертония и хашимото.
  Третият заболял в Разград е мъж на 31 години. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Не е съобщил за придружаващи заболявания. Оставен е в дома си с предписание да спазва 14 дневна изолация.
  Четвъртият случай в областния център е с мъж на 34 години. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Не е съобщил за придружаващи заболявания. Оставен е в дома си с предписание да спазва 14 дневна изолация.
  Петият заболял в Разград е мъж на 39 години. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Не е съобщил за придружаващи заболявания. Оставен е в дома си с предписание да спазва 14 дневна изолация.
  Шестият случай в областния център е с мъж на 29 години. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Не е съобщил за придружаващи заболявания. Оставен е в дома си с предписание да спазва 14 дневна изолация.
  Заболелият от с. Киченица е мъж на 75 г. Потърсил медицинска помощ в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ на 04.10.2020 г. Настанен е отделението по пневмология и фтизиатрия. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Мъжът е с придружаващи заболявания хронична обструктивна белодробна болест и артериална хипертония.
  Случаят в с. Китанчево е с жена на 73 години. Тя е потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ на 05.10.2020 г. Настанена е в Инфекциозното отделение. Резултатът от PCR теста, направен в лабораторията към същото лечебно заведение, е положителен. Жената е с придружаващи заболявания артериална хипертония и ревматоиден артрит.

  В Кубрат е заболял мъж на 74 г. Той е потърсил медицинска помощ на 05.10.2020 г. в СБАЛПФЗ „Д-р Д. Граматиков“ -Русе, където е хоспитализиран. Изследван e в СМДЛ „Здраве 99“ ООД – Русе. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът е с придружаващи заболявания захарен диабет тип II и артериална хипертония.