дом Новини Руската школа за развитие на интелекта Амакидс с още два нови курса...

  Руската школа за развитие на интелекта Амакидс с още два нови курса за деца: Скоростно четене и бързо запаметяване, предлага чрез своя партньор в град Разград – Академия „Тиара”

  0
  ДЯЛ

  Ментална аритметика, Меморика и Либерика са сред най-новите курсове, които децата на град Разград ще имат възможност да посещават. Това става възможно, благодарение на Авторската методика на Академия за развитие на интелекта Амакидс, която има представителство в град Разград вече една учебна година.
  Менталната аритметика е техника, разработена на базата на устни аритметични изчисления и позволява да се развие максимална скорост на възприемане и обработка на информация.

  Целта на курса е хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, благодарение на въображаема визуализация на сметалото и смятане наум.
  В продължение на една учебна година, над 70 деца на възраст между 4 и 16 години се включиха в курсовете. Сред първите завършили целия цикъл на събиране и изваждане е 7-годишния Спартак Димитров. Той приключи и четвъртия модул: Анзан, успешно покривайки изпита. Сега с нетърпение очаква следващият етап от обучението: умножение и деление.
  Курсистите на Амакидс Разград постигнаха изключителни успехи. Те проличаха на проведеното Коледно състезание между децата, обучаващи се в Русе и Разград, но така също и на националната олипмпиада, която Амакидс България проведе он-лине през месец юни 2020г. В нея взеха участие 13 деца от офиса в Разград и всички заеха челни позиции в топ 10 за страната.

  Най-малкия курсист през изминалата учебна година беше Святомир Христов. Сега е вече на 5 години, но може безупречно да събира и изважда трицифрени числа, както със сметало Абакус, така и ментално (въображаемо).
  Макар и в ситуация на дистанционно обучение, курсистите на Амакидс продължиха активна работа и през месеците март-юни, което допълнително подобри техните умения. Формата на дистанционно обучение стана възможна, чрез специално разработената платформа на Амакидс, която позволи на децата да тренират и надграждат наученото ежедневно. Иновативната платформа е също така успешно приспособена за работа и с новите продукти: Меморика и Либерика.

  Мемориката е авторски метод, насочен към развитието на паметта. Нашата програма е предназначена за деца от 7 до 16 години.
  Целта на курса е да научи децата да управляват всички процеси на паметта си чрез образно мислене и систематизиране на информацията. От своя страна курсът по Либерика има за цел да развие в детето любов към четенето. След завършване на курса децата четат 5 или повече пъти по-бързо като вникват и запомнят прочетеното.

  Амакидс Разград вече набира курсистите за новата учебна година и за трите авторски методики: ментална аритметика, меморика и либерика, чрез организиране на серия от безплатни пробни уроци, които се провеждат в приветливият офис на школата с адрес: град Разград, ул. д-р Петър Берон 5, ет. 2, те. 0897929003. Всички треньори в школата са сертифицирани, чрез преминаване на изпит, доказващ техните компетенции. Школата в град Разград се администрира от Академия за обучение „Тиара”, развиваща успешно офис и в град Русе.

  За ръководството на Академията и треньорите: Светла Николова и Йорданка Георгиева е удоволствие и нестихваща мотивация да работят за интелектуалното развитие на децата в града. Допълнителна информация за работата на центъра, клипове и снимки можете да намерите и на нашата фейсбук страница: https://www.facebook.com/AMAKidsRuseRazgrad