дом Новини Изборни страсти

  Изборни страсти

  0
  ДЯЛ

  Седмица преди частичния местен вот изборните страсти се все повече се нажежават, а какъв по-лесен начин да се привлече вниманието на хората от това да се водят клеветнически кампании на гърба на конкурентите и да се поражда/предизвиква предизборен сблъсък между политическите сили с цел манипулиране на избирателите.

  Склонността на ГЕРБ да трупат политически дивиденти от инсценирани ситуации и скандали е всеизвестна, и на фона на недоволството срещу кабинета и основно срещу партията Борисов, тези жалки нескопосани опити за политическа провокация и въвличане в предизборни скандали, единствено засвидетелстват за управленското безсилие и упадъка на ГЕРБ.

  Възползвайки се от всяка възможност за насаждене на омраза и провокиране на агресия, на прага на изчерпването на възможностите си за спечелване на някой друг глас, представителите на ГЕРБ не пропускат шанса да преиначат всяка една ситуация, чрез която биха могли да извлекат някаква евтина изгода, а било то и да си вдигнат поне малко закования в дъното рейтинг – на бездействащи хрантутковци с празни обещания.

  Безочливостта и липсата на морал са присъщи на гербаджиите прееспонирали по убеден за тях начин ситуацията, разиграла се по тяхна режисура вчера в исперихското село Къпиновци, където на централния площад са провели общоселско събрание. То явно не ги е задоволило за да потърсят друга сензация, с която да се откроят в предизборната битка.
  За тяхна слука, на една пресечка разстояние забелязали седящите на пейка общински съветници от ДПС в ОбС Исперих, които по него време връщайки от лов се отбили при техен приятел.

  Този безценен момент не е убягнал на представителните на ГЕРБ, които изпратили своята безпрекословна изпълнителка на всяка началническа дума в лицето на Пиарката евродепутата Асим Адемов, която с цялото си нахалство започнала да фотографира насадялите общинските съветници от ДПС в търсене на раздразнение, въпреки тяхното изрично нежелание да бъдат снимани. И понеже врагът никога не е сам, заприиждали и останалите, които не зачели молбата да изтрият изображенията и внезапно избухнал скандал, природен от усърдните откази на ГЕРБ, които най-демонстративно се опитват да се облажат от създалото се напрежение.

  Тези последни напъни да променят мнението на обществото са пагубни и се заключават безуспешно, защото ГЕРБ вече видимо върви надолу, а безизходицата ги кара да стават за още по-голям резил.