дом Новини Нов общински съветник от ДПС влиза в местния парламент

  Нов общински съветник от ДПС влиза в местния парламент

  0
  ДЯЛ

  Нов общински съветник ще положи клетва на редовното септемврийско заседание на Общински съвет-Разград. Танер Салим Сали ще заеме мястото на доброволно отказалата се съветничка от ДПС Сузан Съдкъ, става ясно от решение на Общинската избирателната комисия.

  43-годишният Танер Сали бе на седмо място в листата на ДПС на местните избори. Той е родом от с.Ясеновец, добре познат и широко уважаван от местните жители, както и в Разград. Той е дългогодишен член на ДПС, още от младежките си години и продължава да споделя идеите и ценностите на партията. Занимава се с търговска и земеделска дейност, семеен е, с две деца.

  Новият общински съветник в местния парламент от групата на ДПС Танер Сали ще встъпи в правомощията си на сесията, насрочена за 29 септември и вероятно ще членува в трите освободени от предшественичката си комисии: ПК за младежта, спорта и туризма, ПК по култура, културно – историческо наследство и духовни ценности и ПК по образование и наука, след като Общинският съвет гласува и приеме решение, с което да промени състава им.

  Вече бившата общинска съветничка Сузан Съдкъ се радва на второ дете и предвид грижите за отглеждането, самата е в невъзможност да участва в заседанията на Съвета, поради което подава своята оставка заявявайки, че желае да се оттегли и пълномощията й като общински съветник да бъдат прекратени. От ръководството на партията се обръщат с признателност и благодарност към Сузан Съдкъ за приноса й и бърза адаптация към процеса на работа като местен парламентарист.