дом Новини Приключи лятната Детска полицейска академия в Разград

  Приключи лятната Детска полицейска академия в Разград

  0
  ДЯЛ

  Четири смени деца преминаха традиционния финал на лятната си работа

  Децата от ЦУТНТ, участници в четвъртата смяна на „Еколято 2020”, и малчуганите от център „Резонанс” в Разград преминаха през последната за това лято Детска академия по безопасност. Разделени в групи, заради спазването на необходимата дистанция и разпоредените противоепидемични мерки, в Градския парк малчуганите усвояваха знания как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, на кого да се обадят при нужда, какви са правата и задълженията им, произтичащи от действащото в момента законодателство в страната. Инспекторите „Детска педагогическа стая“ от Районно управление – Разград и психологът на ОД на МВР отново бяха подготвили различни ролеви и забавни игри. Участниците в Академията показаха знания за своята безопасност във викторина с награди.

  Те разгледаха служебните автомобили и полицейските атрибути. От униформени служители на сектор „Пътна полиция” научиха правилата за безопасно управление на велосипеди и поставяне на предпазни колани в автомобилите. Интересуваха се кога имат право да управляват мотопед, скутер или АТВ.

  В секцията на БЧК се запознаха с принципите за оказване на първа помощ в различни ситуации, като сами участваха в демонстрациите.

  Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата. Това лято през нея преминаха 120 малчугани. Целта е да трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, да придобият чувство за отговорност и работа в екип, както и да осмислят свободното си време през ваканцията.

  Подаръците за децата /тефтерчета със съвети за безопасност и химикали/ станаха факт благодарение на спонсорите „Амилум България“ и „Балканфарма-Разград“.