дом Новини Четири са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград

  Четири са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград

  0
  ДЯЛ

  По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 29.08.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.
  Единият случай е мъж на 41 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.
  Вторият случай е мъж на 20 г. от гр. Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.
  Третият случай е жена на 64 г. от гр. Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в СМДЛ „Цибалаб“ – София. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е без клинични оплаквания. Оставена е в дома й, с предписание за домашна изолация за 14 дни. Придружаващи заболявания: Артериална хипертония I ст.
  Жена на 42 г. от с. Сеслав, община Кубрат е четвъртият случай на COVID-19 в област Разград. Потърсила е медицинска помощ в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе, където е хоспитализирана в Отделение по инфекциозни болести. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.
  Общо регистрираните случаи на заболели от COVID-19 в област Разград са 155. От тях активни са 12, на домашно лечение са 8 лица, а хоспитализираните са 4.
  За изминалата седмица са оздравели 6 лица, едно лице е починало. Новорегистрираните са 6. 105 лица са поставени под карантина.