дом Новини И в Звънарци откриха нова детска полощадка

  И в Звънарци откриха нова детска полощадка

  0
  ДЯЛ

  Десетки жители на кубратското село Звънарци отпразнуваха откриването на нова детска площадка в центъра на селото, съобщават от общинската информационна служба. Това се случи в присъствието на Кмета на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на местния общински парламент Хюсеин Юмеров, заместник-кметът Мирослав Йорданов, общинският съветник Алисе Незирова и председателя на общинската организация на Движението за права и свободи Онур Гюрсел.

  Гостите бяха посрещнати сърдечно лично от кмета на Звънарци Йълмаз Мехмед, както и от много деца с техните родители и близки. Кметът на Кубрат поздрави жителите на селото, като по-специално внимание обърна обаче на малчуганите. Децата споделиха какви искат да станат като големи и разказаха за мечтите си. От своя страна кметът им пожела щастливо детство и допълни, че мечтите се постигат с много труд и упоритост.

  Новият детски кът е изграден с държавни финансови средства и разполага със съвременни и удобни за игра съоръжения, разположени върху ударопоглъщаща настилка. Игровото съоръжение е оборудвано с цветна ограда, пързалка, клатушка, люлки, катерушки, пейки за отдих и др.

  Малко след приключване на официалната част бъдещи първокласници от Звънарци и съседното село Божурово получиха ученически ранички и пособия лично от кмета Неби и председателя Хюсеин Юмеров. Градоначалникът пожела на децата успешна учебна година и разбира се много шестици. В края на срещата децата се почерпиха с вкусни лакомства. Сърдечни благодарности към общинската управа изказаха кметът и жителите на селото.