дом Новини ГЕРБ и ДПС не се разбраха за председателското място в изборната секция...

  ГЕРБ и ДПС не се разбраха за председателското място в изборната секция в Киченица

  0
  ДЯЛ

  Консултациите за секционната комисия в Киченица завършиха с консенсус за един от ръководните постове, останалите ще бъдат назначени от ОИК

  Консултациите за определяне на състава на секционната комисия за провеждане на частични избори за кмет на кметство Киченица завършиха с консенсус за един от ръководните постове, останалите ще бъдат назначени от Общинска избирателна комисия-Разград. Частичните избори в населеното място са насрочени с Указ на Президента на Република България за 27 септември.

  Консултациите откри и ръководи заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той представи решение на ОИК, според което в населеното място трябва да има една избирателна секция, в която да работи деветчленна комисия с председател, заместник-председател, секретар и шестима членове. В решението си ОИК е направила и разпределение на квотите: ПП ГЕРБ има 3 представители, от които един в ръководството на комисията, КП БСП за България – 2, от които един в ръководството, ДПС – 1, който да е в ръководството, по 1 трябва да имат и: КП Обединени патриоти, ПП Воля, КП Демократична България – Обединение.

  Представителите на три от политическите сили – ГЕРБ, БСП и ДПС – изразиха претенции за председателското място. За заместник-председателското място нямаше предложения. За секретарското от БСП предложиха свой представител и това бе единствената от ръководните позиции, за която бе постигнат консенсус. За председателското място останаха две номинации и нито една от двете политическите сили не промени позицията си.

  Така председателят и заместник-председателят ще бъдат назначени от ОИК-Разград, където ще бъде изпратен протоколът от консултациите.