дом Новини Издириха 17-годишен младеж откраднал „Голф“ в Раковски, закопчаха майка и син от...

  Издириха 17-годишен младеж откраднал „Голф“ в Раковски, закопчаха майка и син от Хърсово крали от магазин

  0
  ДЯЛ

  Четирима души са задържани при специализирана полицейска операция на територията на Разград и селата Дянково и Раковски, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

  Установен е извършителят на кражба на „Фолксваген Голф“ в село Раковски – криминално проявен 17-годишен младеж. В хода на операцията са разкрити серия кражби от търговски обекти в Разград. Техни автори са майка и син от Хърсово, които също са задържани. Задържан е пълнолетен извършител на увреждания в големи размери. Установени са две непълнолетни момчета, извършители на домови кражби в село Пороище.

  Четири контролно-пропускателни пункта са били изградени днес на входно-изходните артерии със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. 5 мобилни екипа са извършвали проверки в игрални зали, казина, автоморги, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент.

  В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 325 лица и 287 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 67 фиша, 21 акта и един предупредителен протокол. Връчени са 7 електронни фиша.