дом Новини ДПС първи се регистрираха в ОИК за участие в частичния местен вот...

  ДПС първи се регистрираха в ОИК за участие в частичния местен вот в Киченица

  0
  ДЯЛ

  „Движение за права и свободи“ е първата партия входирала своето заявление за участие в частичния местен вот за избор на кмет на кметство Киченица, насрочен за 27 септември 2020г., съобщиха от партията. Днес, с нагласа за победа, общинският председател на ДПС в Разград Али Назмиев и заместникът му д-р Левент Апти, който е и ръководител на групата общински съветници на ДПС в ОбС-Разград, подадоха в Общинската избирателна комисия документите за регистрация на партията, като самото решение се очаква да излезе след заседание на ОИК, този петък.

  От ръководството на ДПС в Разград споделиха, че тепърва предстои превеждането на общоселско събрание в Киченица и като национална либерална партия спазваща процедурите, думата ще бъде предоставена на жителите на разградското село, които да направят своите номинации, съобразно утвърдените на централно ниво критерии.

  Според хронограмата на ЦИК, крайният срок за подаване на заявления за участие в частичния кметски вот на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети в ОИК е до 17,00 часа на 27 август, а за внасяне на предложения с конкретните имена на кандидатите е до 17,00 ч. на 1 септември 2020 г.