дом Новини Четири нови случая на COVID-19 за последното денонощие в област Разград

  Четири нови случая на COVID-19 за последното денонощие в област Разград

  0
  ДЯЛ

  На 17.08.2020 г. са регистрирани четири нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград. Това сочат последните данни от Регионалната здравна инспекция.

  Единият случай е жена на 35 г. от с. Вазово, община Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е оставена в дома с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

  19-годишна жена от с. Къпиновци, община Исперих е вторият регистриран случай на COVID-19 в област Разград. Взет й респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Жената не съобщава за придружаващи заболявания.

  Третият случай е жена на 56 г. от гр. Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Оставена е в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Жената е Артериална хипертония II ст.

  Жена на 34 г. от с. Конево, община Исперих е четвъртият регистриран случай на COVID – 19. Взет й e респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Жената е оставена в дома й с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни. Не съобщава за придружаващи заболявания.

  Новодиагностицираните с COVID-19 лица за последните 24 часа в страната са 135. През изминалото денонощие са направени 5252 PCR теста. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 12; Бургас – 1; Варна – 13; Велико Търново – 3; Видин – 1; Добрич – 12; Кърджали – 3; Кюстендил – 3; Пазарджик – 3; Перник – 1; Пловдив – 14; Разград – 4; Русе – 3; Силистра – 9; Сливен – 2; Смолян – 6; София град – 25; Стара Загора – 9; Хасково – 8; Шумен – 1; Ямбол – 2.