дом Новини Остава седмица до крайния срок за участие в конкурса за избор на...

  Остава седмица до крайния срок за участие в конкурса за избор на девиз на Исперих, организиран по случай 60-ия юбилей на града

  0
  ДЯЛ

  Седмица остава до крайния срок, в който всеки, желаещ да остави своя следа в съвременната история на Исперих, има възможност да го направи.

  На 12 юни, по повод 60-годишнината от обявяването на Исперих за град, Община Исперих обяви конкурс за избор на девиз на града.
  „Въпреки наболелите проблеми, натрупали се през годините, които ежедневно с действията си се опитваме да преодолеем, вярвам, че конкурси като този ни правят по-единни, защото са свързани с нашите корени, с нашето общо минало и нашата обща кауза днес – Исперих! Духовното и културно богатство на един град са не по-малко важни от неговата инфраструктура. Затова очаквам широка обществена подкрепа от всички, които свързват по един или друг начин живота си с Исперих. Вярвам че заедно ще изберем най-подходящото мото за нашия град!“ – сподели кметът инж. Белгин Шукри.

  В конкурса право на участие има всеки жител на или родом от Исперих. Предложенията следва да бъдат кратко и ясно формулирани, да се запомнят лесно, да въздействат емоционално и да изразяват идентичността на града и характерните особености на общината. Послание с препратка към миналото, настоящето и поглед напред към бъдещето на града и общината със сигурност ще направи впечатление на специално сформираната комисия, която ще селектира предложенията. Комисията включва в състава си доказани професионалисти в областта на историята, филологията, представители на бизнеса, изявени месни жители с гражданска позиция и длъжностни лица от Администрацията.

  Авторът на най-сполучливото предложение ще спечели паричната награда от 200 лв. и ще бъде удостоен с грамота и плакет на Тържествено заседание на Общински съвет – Исперих, което ще се проведе в Деня на българската община.
  Крайният срок за участие в конкурса е 14 август 2020 г.

  Повече информация за конкурса можете да откриете на следния линк: http://www.isperih.bg/bg/node/1368