дом Новини Кметът на Исперих подписа договор за ремонт на още 13 улици

  Кметът на Исперих подписа договор за ремонт на още 13 улици

  0
  ДЯЛ

  Работна среща за предстоящото рехабилитиране на околовръстния път на Исперих проведе днес кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри с представители на Дружеството, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) има подписан договор за ремонт и поддръжка на републиканските улици. На срещата бяха обсъдени важни организационни въпроси, свързани с предстоящите строително-ремонтни дейности.
  Както преди дни стана ясно АПИ инвестира от бюджета си над 4.7 млн. лв. за ремонт на 5-километрова второкласна и третокласна мрежа в участъците от път III-205 Разград – Исперих – Стефан Караджа и път II-23 Русе – Кубрат – Исперих – Дулово в урбанизираната територия на града.

  Ремонтът на път III-205 от Разград – Исперих – Стефан Караджа“ /от км 31+281 до км 31+935/ съвпада с улица „Васил Левски“ в гр. Исперих. Дължината на участъка е 0,6 км. Ще се ремонтира и път II-23 Русе – Кубрат – Исперих – Дулово /от км 78+753 до км 82+932/, който съвпада с улиците „Никола Вапцаров“, „Васил Левски“, „Христо Смирненски“, „Ахинора“ и „Арда“ в града, с обща дължина 4,1 км.
  Ремонтно-възстановителните работи ще се изпълняват поетапно, а движението ще се извършва в една лента. Трафикът по ул. „Ахинора“ ще се ограничи изцяло за времето на ремонта поради по-тесния габарит на пътя. Ще се пропускат само автомобили на спешна помощ, обслужващи близката болницата. Останалите моторни превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците „Гео Милев“ и „Димитър Полянов“. Очаква се строителните дейности да приключат до края на месец ноември тази година.

  До дни ще започне ремонтът и на компрометирани участъци по ул. „Стара планина“, ул. „Христо Ясенов“, ул. „Братя Миладинови“, ул. „Иван Кръстев“ в града, а също и на улици в селата: Вазово, Китанчево, Лъвино, Печеница, Средоселци, Подайва, Старо селище, Делчево, стана ясно днес, след като кметът Белгин Шукри подписа договор с фирмата изпълнител. Ремонтните дейности ще се финансират със собствени бюджетни средства.

  „Пътната мрежа в града е в изключително тежко състояние, което затруднява придвижването на нашите съграждани. Считам, че текущите и предстоящи ремонти ще променят значително облика на инфраструктурата на града. Заедно с екипа ми работим активно, за да осигурим правото на исперихчани да пътуват и да живеят нормално. Тук е мястото да благодаря и на народните представители от разградски избирателен район, които с активната си дейност също допринесоха за реализирането на ремонтните дейности на републиканските пътища“, коментира градоначалникът.