дом Новини 30 деца от втората смяна на „Еколято” завършиха днес Полицейската академия по...

  30 деца от втората смяна на „Еколято” завършиха днес Полицейската академия по безопасност

  0
  ДЯЛ

  Инициативата, превърнала се в традиция през годините, събра под дърветата в Градския парк децата от втора смяна на „Еколято”. Разделени в две групи, заради спазването на необходимата дистанция и разпоредените противоепидемични мерки, малчуганите усвояваха знания как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, на кого да се обадят при нужда, какви са правата и задълженията им, произтичащи от действащото в момента законодателство в страната. Инспекторите „Детска педагогическа стая” от РУ-Разград и психологът на ОДМВР бяха подготвили различни ролеви и забавни игри. Преди това обаче участниците отговаряха на въпроси от викторина.

  В секцията на БЧК млади доброволци обясняваха правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, като децата сами участваха в демонстрациите.

  Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата. След откриването на инициативата на 17 юли, днес втората смяна деца преминаха през Академията. Работата с третата смяна подрастващи е насрочена за 14 август, а четвъртата – за 28 август. Партньори на ОДМВР-Разград в осъществяването й са Български червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество.

  Детската полицейска академия се провежда вече 20 години. Подаръците за участниците в нея /тефтерчета със съвети за безопасност и химикали/ са факт благодарение на спонсорите „Амилум България“ и „Балканфарма-Разград“.