дом Новини Колко ще струва ваксината за COVID-19 на човек

  Колко ще струва ваксината за COVID-19 на човек

  0
  ДЯЛ

  Производителят предлага една цена за хората в САЩ и други страни с “висок жизнен стандарт”

  Американската биотехнологична компания „Moderna” възнамерява да определи цена за ваксината, която разработва за COVID-19 между 50-60 долара, съобщи в. „Файненшъл Таймс”, позовавайки се на информирани източници.
   
  Това е цената, която компанията ще определи за САЩ и други страни с “висок жизнен стандарт”, пише авторитетното издание.
   
  Съобщава се, че цената вероятно ще се промени, тъй като „Moderna” е определила цена на ваксината по-висока от тези, разработвани от „Pfizer” и „BioNTech”, които миналата седмица сключиха споразумение с властите на САЩ за продажба на до 600 милиона дози коронавирусна ваксина, която разработват на масови продажни цени до 19 долара за доза.

  По-рано беше съобщено, че американската биотехнологична компания „Moderna” е започнала третата фаза на клиничните изпитания на ваксина срещу коронавируса.

  Проектът за ваксина на компанията е подкрепен от федералното правителство на САЩ, което обеща близо 500 милиона долара и я избра като една от първите компании, които започнаха мащабни изпитания на ваксината си върху хора.

  Източник: Pariteni.bg