дом Новини Близо 1300 нарушения на пътя са засечени за седмица в Разградско

  Близо 1300 нарушения на пътя са засечени за седмица в Разградско

  0
  ДЯЛ

  1294 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 20 до 26 юли 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 659 фиша и 79 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Акт е съставен и на водач, установен да управлява МПС без заплатена винетна такса.

  Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на четири моторни превозни средства са прекратени – причината е неправоспособност на водачите.

  През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия с четирима пострадали, сочи още справката на „Пътна полиция“.

  Само в трите дни, когато се провеждаше специализирана полицейска операция по безопасност на движението, са установени 938 нарушения на скоростните режими. От 24 до 26 юли на територията на ОДМВР-Разград са проверени 441 превозни средства, а обхванатите лица са 557. Съставени са 29 акта и 127 фиша. В хода на проверките пътните полицаи са установили 9 случая, в които не се използват обезопасителните колани, двама водачи, които неправилно изпреварват друго превозно средство и трима, които не спазват пътните знаци и маркировката. 10 са засечените нарушения за неспазване на предимство и неправоспособност.

  Връчените електронни фишове по време на операцията са 63.