дом Новини Новозаразена с COVID-19 82-годишна разградчанка почина

  Новозаразена с COVID-19 82-годишна разградчанка почина

  0
  ДЯЛ


  По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 24.07.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград.
  Случаят е жена на 82 г. от град Разград, община Разград. Прегледана е в Спешното отделение към Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград) на 23.07.2020 г. Приета е в тежко състояние за стационарно лечение в изолатора на Отделение по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ – Разград. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен.
  Заразената има следните придружаващи заболявания: мозъчно съдова болест, хронична сърдечна недостатъчност, захарен диабет тип II и болест на Паркинсон.
  Жената почива на 24.07.2020 г.
  Областният кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград изказва своите съболезнования на близките и роднините на починалата.