дом Новини Даровитите братя Орхан и Осман с участие в изложба на морето

  Даровитите братя Орхан и Осман с участие в изложба на морето

  0
  ДЯЛ

  Дните 17-20 юли 2020 година бяха посветени на 20-то издание на „ПЛЕНЕР ПО ЖИВОПИС И СКУЛПТОРА-2020“. Лятното творческо предизвикателство събра 10 творци от страната в курортно селище Русалка, близо до Каварна. Тази година пленерът е по скромен, споделиха организаторите във връзка с пандемията на Ковид 19 и въведените ограничения за масови събития. Културното събитие завърши с изложба.

  В нея взеха участие всички участници от страната – Владимир Пенев от София, Гроздан Грозев от Димитровград, Иваничка Панева и Габриел Панев от Велико Търново, Георги Петров от Добрич, Ромео Смилянов от София, Павлина Копано, която в момента е в чужбина и разградските художници Петко Андонов и братята Орхан и Осман Исмаил. Културното събитие, което е от знаковите в летния афиш на курортното селище има богата творческа история и през годините почти всички издания са белязани с международно участие от страни като Бразилия, Мексико, Турция, Иран, Египет, Германия, Италия, Русия.

  За талантливите братя –близнаци Орхан и Осман, високосната 2020 година се оказа творчески-продуктивна. На 29 юни откриха изложба посветена на родителите им (родени на една и съща дата) –мил жест към техния рожден ден. Малко след това, Орхан Исмаил участва на пленер, рисува благотворително и беше гост на изложбата на българския художник със световна слава Валери Ценов в галерия „Ларго“ във Варна.


  Д-р Надие Карагьозова-Нади