дом Новини Десет млади влогъри от Разград към връстниците си: „Да си правонарушител не...

  Десет млади влогъри от Разград към връстниците си: „Да си правонарушител не е яко!“

  0
  ДЯЛ

  Млади влогъри от Разград на възраст от 13 до 18 години започват диалог с връстниците си в социалните мрежи за рисковете от противообществените прояви в тийнейджърска възраст и защо е по-добре младите да градят бъдещето си с отговорност за собственото си здраве и благополучие.
  Инициативата посланията към подрастващите да стигат до тях чрез социалните мрежи е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Разград. Комисията обяви конкурс за млади влогъри и до финалната права достигнаха 10 младежи от четири средни училища в Разград. 3 момчета и 7 момичета са готови да създават съдържание, с което ще приканват връстниците си да търсят позитивни модели на поведение.

  Комисия, председателствана от заместник-кмета на Община Разград Милена Орешкова, проведе конкурса за влогъри. Кандидатите представиха пред журито мотивационните си писма, в които обясниха защо са готови да поемат отговорността да бъдат инфлуенсъри. По време на събеседването стана ясно, че преминалите двата етапа на класиране имат знания и опит в дигиталното общуване. Всички те се обединиха около основната теза, която ще представят пред връстниците си: „Да си правонарушител не е яко!“.
  Предстои идеите на младите влогъри да бъдат превърнати във видеопослания. Специално създадени за целите на проекта профили в социалните мрежи ще излъчват съдържанието, насочено към тийнейджърите. Техни автори ще са: Неделина Пенчева, завършила ПГПЧЕ„Екзарх Йосиф“ тази година; Виктор Величков и Александра Димитрова на 17 и 15 години от същото училище; трима възпитаници на ППМГ„Никола Обрешков“ – Красен Колев на 17 години, Мартина Пеева на 16 години и 13-годишната Никол Ганева; дванадесетокласниците от ПГИ„Робер Шуман“ Али Буковски, Ванеса Димитрова и Рафаела Миленова и 14-годишната Деница Димитрова от НПТГ„Шандор Петьофи“. Очаква се първите видеа да са в мрежата преди началото на новата учебна година.