дом Новини С над 2 500 заглавия обнови фонда си Общинската библиотека в Исперих

  С над 2 500 заглавия обнови фонда си Общинската библиотека в Исперих

  0
  ДЯЛ

  Централна общинска библиотека „Петя Йорданова” – гр. Исперих спечели пореден проект на стойност 12 000 лв. за обновяване на фонда си с нови заглавия и други съвременни информационни източници, с които ще зарадва читателите си, съобщават от общинската администрация в Исперих.

  Това е третият проект в рамките на година и половина, който библиотеката в Исперих печели. Проектите се реализират по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” на Министерството на културата. Общата сума на спечелените средства възлиза на 32 163 28 лв., с които служителите на книгохранилището са закупили 2575 тома нови книги от различни отрасли на знанието, съобразени с интересите и потребностите на читателите.

  „С реализирането на проектите се стремим да стимулираме интереса към книгата и четенето и да съдействаме за устойчивото развитие на библиотеката като основен център за духовност, придобиване на знания и информация за развитие на местните общности”, сподели директорът на библиотеката Искра Цанкова.