дом Новини Малчугани тропнаха хорце в Кубрат

  Малчугани тропнаха хорце в Кубрат

  0
  ДЯЛ

  Открит урок по народни танци към кубратското читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ днес събра талантливи малчугани на площад „Възраждане“ в Кубрат. Мероприятието е част от лятната програма на културното поприще. Ръководителят на тези уроци по народни танци е хореографът Гинка Панчева, която е и ръководител на популярната фолклорна формация „Пагане“ в Кубрат.

  В урока се включиха и представители от„Клуб „Емпатия“ към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с ръководител д-р Надие Карагьозова. Вече шеста година кубратските деца имат възможност в определени летни дни, в рамките на два месеца, да прекарват полезно и приятно време в културната институция.

  Пеене, танци, рисуване и творческо ателие са сред предложенията това лято за децата. Сред специалистите, които ще се занимават с малчуганите са художникът и уредник на музеят в Кубрат Димитър Атанасов, секретарят на читалището Гинка Денчева, завеждащият творческото ателие Диана Илиева и хореографът Гинка Панчева. Днешният урок премина под съпровода на читалищния оркестър „Славяни“.