дом Новини Нови трима заразени с коронавирус в областта

  Нови трима заразени с коронавирус в областта

  0
  ДЯЛ

  По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 12.07.2020 г. са регистрирани три нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

  Единият потвърден случай е мъж на 51 г. от с. Езерче, община Цар Калоян, който е потърсил медицинска помощ на 10.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с придружаващо заболяване : Хронична сърдечна недостатъчност.

  Мъж на 49 г. от гр. Исперих е втория потвърден случай на COVID-19 в област Разград. Потърсил е медицинска помощ на 10.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

  Третият случай е мъж на 37 г. от с. Китанчево, община Исперих. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

  В събота ( 11.07.20г.) бе оповестено за заразена 63-годишна жена от гр. Разград. Тя е потърсила медицинска помощ на 09.07.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград), където е хоспитализирана в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за проверка на наличие на зараза с COVID-19) е положителен. Жената не е съобщила за придружаващи заболявания.