дом Новини Двама новозаразени с COVID-19 мъже от Веселец и Разград, 10 души са...

  Двама новозаразени с COVID-19 мъже от Веселец и Разград, 10 души са оздравели през седмицата в областта

  0
  ДЯЛ

  Мъже на 51 и 63 години са двата нови случая на COVID-19 в област Разград за последното денонощие

  По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 09.07.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

  Единият случай е мъж на 51 г. от село Веселец, община Завет. Потърсил е медицинска помощ на 08.07.2020 г. в Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Д. Граматиков“ ЕООД, гр. Русе, където е хоспитализиран. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „Здраве 99“, град Русе. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за проверка на наличие на зараза с COVID-19) е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

  Вторият случай е мъж на 63 г. от град Разград. Потърсил е медицинска помощ на 08.07.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград), където е хоспитализиран в Отделение по инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

  През седмицата са оздравели 10 лица в област Разград, с което броят на оздравелите от коронавирус жители на област Разград е по-голям от броя на заразените лица в областта.