дом Новини Един нов заразен с коронавирус в област Разград за последното денонощие, почина...

  Един нов заразен с коронавирус в област Разград за последното денонощие, почина 72-годишна жена

  0
  ДЯЛ

  По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 08.07.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 и един смъртен случай в област Разград.

  Новият случай е жена на 57 г., от с. Езерче, община Цар Калоян. Потърсила е медицинска помощ на 06.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Жената е изследвана на 08.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: Не съобщава.


  Регионална здравна инспекция – Разград информира още, че жена на 72 г. от с. Вазово, община Исперих е починала на 08.07.2020 г. Потърсила е медицинска помощ на 16.06.2020 г. в УМБАЛ „Канев“, гр. Русе, където е приета за лечение в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен и е съобщен на РЗИ – Разград по телефона от РЗИ – Русе на 19.06.2020 г. Жената е била с придружаващо заболаване: Хипертонична сърдечна болест.

  Областният кризисен щаб за борба за борба с COVID-19 изказва съболезнования на семейството и близките на починалата, и призовава всички граждани да спазват въведените противоепидемични мерки.