дом Новини Присъда за 21-годишен исперихчанин, разпространявал наркотични вещества

  Присъда за 21-годишен исперихчанин, разпространявал наркотични вещества

  0
  ДЯЛ

  Разградският окръжен съд одобри постигнато между Окръжна прокуратура Разград, подсъдим и неговия адвокат споразумение, с което Бинай С. се признава за виновен по повдигнатото му обвинение.
  На 29.08.2018 г. в Исперих, в условията на продължавано престъпление без надлежно разрешително Бинай държал у себе си и в дома си високорискови наркотични вещества с цел разпространение – 0,4861 гр. марихуана на стойност 2,96 лв.; 5,38 гр. амфетамин на стойност 172,50 лв. и 8,05 гр. метилендиоксиметамфетамин /MDMA/ на стойност 322,00 лв. Цялото открито количество наркотични вещества е на обща стойност 497,42 лв.
  В съдебната зала 21-годишният мъж заяви, че разбира в какво е обвинен, признава се за виновен, съгласен е с условията и последиците на споразумението, което е подписал доброволно.
  Разградският окръжен съд след като прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала, го одобри. За извършеното престъпление на Бинай му бе наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.
  Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.