дом Новини Присъда и глоба в размер на 2500 лева за мъж разпространявал наркотици...

  Присъда и глоба в размер на 2500 лева за мъж разпространявал наркотици и държал боеприпаси без разрешително

  0
  ДЯЛ

  Разградският окръжен съд одобри постигнато между Окръжна прокуратура Разград, подсъдим и неговия адвокат споразумение, с което Добрин Д. се признава за виновен по повдигнатите му две обвинения.

  На 08.11.2019 г. в Разград, Русе и в село Топчии, в условията на продължавано престъпление без надлежно разрешително Добрин държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение – 871,7761 гр. марихуана на обща стойност 5230,60 лева.
  На същата дата в дома му в Русе са открити боеприпаси за огнестрелно оръжие – петдесет броя бойни патрони калибър 5,6 мм. без да има за това надлежно разрешително.

  В съдебната зала 40-годишният мъж заяви, че разбира в какво е обвинен, съгласен е с условията и последиците на споразумението, което е подписал доброволно.
  След като прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала, Разградският окръжен съд го одобри. За първото извършено престъпление Добрин прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 9 месеца и глоба в размер на 2500 лева, а за второто – 1 година „лишаване от свобода“.

  На подсъдимия бе определено едно общо наказание в размер на най-тежкото – 1 година и 9 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години и наказание „глоба“ в размер на 2500 лева.

  Възпитателната работа по отношение на Добрин Д. бе възложена на РУ на МВР Русе.
  Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.