дом Новини Наградиха победителите в конкурса „Живот без дрога“

  Наградиха победителите в конкурса „Живот без дрога“

  0
  ДЯЛ

  Победителите в „Живот без дрога“ получиха наградите си в навечерието на Празника на МВР – 5 юли

  На стилна церемония в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев награди победителите в тазгодишното издание на конкурса „Живот без дрога“. Авторите на осемте най-добри плаката получиха подаръците си в присъствието на заместник директора комисар Константин Костов, началниците на четирите Районни управления на МВР, окръжния прокурор Тихомир Тодоров, областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместник кмета на община Разград Добрин Добрев и дългогодишните спонсори на конкурса – „Амилум България“ и „Балканфарма Разград“.

  Цвят и настроение в празника внесе Дея Куманова, която поздрави гости и участници със свои изпълнения на популярни песни. Общо 25 плаката, изработени от ученици в общините Разград, Исперих, Завет, Самуил и Цар Калоян, постъпиха в ОДМВР-Разград. Компетентно жури с председател директорът на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ Тодор Тодоров разгледа, оцени и класира творбите в две категории – изработени на компютър и рисувани на ръка.

  Победители при изготвените на компютър плакати са:

  1 място – Пресиян Терзиев от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград

  2 място – Александра Иванова от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

  3 място – Бейшан Яфес от ПГ „Васил Левски“ – Исперих

  Поощрителна награда спечели Наталия Христова от ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград.

  Отличените в по-многобройната категория – рисувани на ръка плакати, са:

  1 място – Константин Коцев от НПТГ „Шандор Петьофи“-Разград

  2 място – Серай Касим и Илайда Огнянова от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Самуил

  3 място – Алтай Кязим от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих

  И в тази категория журито присъди поощрителна награда. Тя е за Виктория Борисова и Кристиян Павлов от ПГСС „Хан Аспарух“ – Исперих.

  Всички плакати, участвали в конкурса „Живот без дрога“, са подредени в изложба в Художествената галерия. Те ще останат на вниманието на посетителите до 10 юли. Предвидена е възможност за откупка, като събраните средства ще бъдат предоставени на децата на двама загинали служители от ОДМВР-Разград. На днешната церемония благотворителната кауза събра над 400 лв. Даренията и откупките продължават до средата на месеца.

  Най-добрите плакати бяха отпечатани в тираж, достатъчен за разпространението им в учебните заведения от Разградска област и разпратени във всички училища.