дом Новини Един новозаразен и нови двама починали заболели от COVID-19 жители на област...

  Един новозаразен и нови двама починали заболели от COVID-19 жители на област Разград

  0
  ДЯЛ

  По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 29.06.2020 г. е потвърдена една положителна проба за наличие на COVID-19 на жител на област Разград и са регистрирани два смъртни случая на заразени с коронавирус жители на областта ни.
  Случаите са както следва:

  1. Нови случаи на жители на област Разград с потвърдена положителна проба за наличие на COVID-19:
   • Мъж на 78 г. от село Синя вода, община Лозница, Потърсил е медицинска помощ на 26.06.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение – Търговище, където е хоспитализиран в отделението за инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в лабораторията към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от 29.06.2020 г. от изследването PCR SARS-CoV-2 (специален тест за наличие на зараза с коронавирус) е положителен. Мъжът е в добро общо състояние. Заболелият има следните придружаващи заболявания: исхемична болест на сърцето, артериална хипертония – втора степен и хипертонично сърце.
  2. Нови случаи на починали жители на област Разград, заразени с COVID-19:
   • Мъж на 78 г. от село Гороцвет, община Лозница. Приет е на 24.06.2020 г, с множество придружаващи заболявания и в увредено общо състояние в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград). Почива на 29.06.2020 г. в 19 ч.;
   • Мъж на 53 г. от село Ясеновец, община Разград. Хоспитализиран е на 07.06.2020 г. в МБАЛ – Разград. Интубиран е на 10.06.2020 г. – на апаратна вентилация. Мъжът е с придружаващи заболявания. Почива на 29.062020 г. в 22 ч. и 30 мин.

  Във връзка със съобщените нови два случая в Националната информационна система, РЗИ – Разград информира, че разликата в броя на случаите е по-късното вписване в информационната система на случая с жена на 42 г. от село Ясеновец, хоспитализирана в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ гр. Русе. Същият случай е съобщен от РЗИ на Министерството на здравеопазването и на Областния щаб за борба с коронавируса в област Разград на 27.06.2020 г.
  Към днешна дата общият брой на регистрираните заразени с COVID-19 жители на област Разград е 69, от тях активни са 42. Няма новоизписани от МБАЛ – Разград.

  Общият брой на поставените под карантина в област Разград e 517.
  Във връзка с непрекъснато увеличаващия се брой на поставените под карантина лица и усложняваща се епидемиологична обстановка, Областния щаб за борба с коронавируса в област Разград призовава:

  • близките на лицата, поставени под карантина да спазват противоепидемичния режим;
  • поставените под карантина лица, стриктно да спазват наложените ограничения.
   Областният щаб изказва своите съболезнования на роднините и близките на починалите от заразата COVID-19.