дом Новини Забраниха семейните тържества на открито и закрито в засегнатите от COVID-19 села...

  Забраниха семейните тържества на открито и закрито в засегнатите от COVID-19 села в Исперихско

  0
  ДЯЛ

  Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, ръста на заразени с COVID-19 лица на територията на Община Исперих и решение на Общинския кризисен щаб, кметът на Исперих издаде заповед с временни противоепидемични мерки:

  – Забранява се провеждането на всякакви организирани събития, в т.ч. семейни тържества на открито и закрито на територията на селата Вазово, Китанчево, Подайва, Къпиновци, Бърдоква.

  – Преустановена е дейността на детските градини в селата Вазово, Китанчево и Подайва, считано от 26.06.2020г. до 15.07.2020 година.

  – Всички лица, които се намират в закрити обществени места (лечебни заведения, аптеки, търговски обекти, и др.) са длъжни да носят защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго предпазно средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др. Изключение от задължението за носене на защитни маски или друго предпазно средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др. се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.

  – Задължително следва да се спазва физическа дистанция най-малко 1.5 метра между лицата на всички открити и закрити обществени места.

  – Всички работодатели и собственици на търговски обекти следва да организират и контролират строго спазването на противоепидемичните мерки – алгоритъма на дезинфекция, осигуряване на дезинфектанти за ръце и задължителното им ползване, носенето на защитни предпазни маски и осигуряването на задължителна физическа дистанция в съответните обекти.

  С пълния текст на заповедта може да се запознаете на следния линк: http://www.isperih.bg/bg/node/1382